Meny Stäng

Försäkra Saab

Bilförsäkringar en hel djungel, men visste du att det idag blir allt vanligare att man väljer en märkesspecifik bilförsäkring istället för en allmän bilförsäkring, som kan tas för alla bilmärken? Fördelarna med att göra detta är många. Dels får man tillgång till auktoriserade bilverkstäder för det märke det gäller, dels är dessa försäkringar framtagna tillsammans med biltillverkaren och kan därför ta hänsyn till vanliga bekymmer med bilarna och så vidare.

Dessutom har många märkesspecifika bilförsäkringar riktigt bra villkor. Ett exempel på en sådan märkesspecifik bilförsäkring är Saabs bilförsäkring, som man tagit fram tillsammans med försäkringsbolaget Folksam. Skaffar man en Saab bilförsäkring, får man därför en vettig bilförsäkring, med ett stort försäkringsbolag bakom, som dock Saab själva varit med om att ta fram.

Denna försäkring brukar därför vara det allra bästa alternativet för Saabägare, men för att du ska kunna avgöra om detta är det bästa alternativet för just dig eller inte, kommer här lite information om att försäkra Saab med just denna försäkring i denna artikel. Andra alternativ finns också:

Försäkra din Saab här:

Moderna
Moderna Försäkringar bilförsäkring
 • Moderna Försäkringar
  • Trafikförsäkring 2000 kr.
  • Halvförsäkring 1500 kr.
  • Helförsäkring från 3500 kr.
 • Prisvärd bilförsäkring för dina behov.
ICA
Moderna Försäkringar bilförsäkring
 • ICA Försäkringar
  • Utan extra kostnad: Trafikolycksfall och Krishjälp efter trafikolycka som är helt utan självrisk.
  • Bonus: Hela försäkringskostnaden som ICA-bonus för dig med ICAs kort.
 • Bra och trygg bilförsäkring.
PayDrive
Paydrive bilförsäkring
 • PayDrive
 • Med Paydrive går priset ner till minimum när bilen står parkerad. När du är ute och kör påverkar du premien genom din körstil. Om du inte alltid kör för fort behåller du ditt låga instegspris.
 • Bilförsäkring baserad på mil och körstil.

Du får en hel del fördelar med denna specifika märkesförsäkring, som kan vara svåra att få med andra försäkringar. Bland annat ingår halv vagnskadesjälvrisk om man drabbas av uppsåtlig skadegörelse, och Folksam har även förlängt maskinskadeskyddet i denna försäkring. Skulle du befinna dig utomlands eller kollidera med ett djur, slipper du även vagnskadesjälvrisken, något som annars inte brukar vara fallet. För försäkringen gäller även nybilsersättning under hela det första året då du har försäkringen. Och du har alltid rätt att lämna in din Saab på en verkstad som är auktoriserad av Saab själva. Du får då bilen reparerad med äkta originaldelar. Vilket förstås gör att bilens värde bibehålls, men gör i regel även att bilen håller bättre och längre.

Mer information om Folksams Saabförsäkring

Mer information om denna försäkring kan du hitta genom att gå in på Folksams hemsida. Där finns nämligen en mer utförlig beskrivning av försäkringen, samt försäkringsvillkoren för den.

Recension:

Försäkra Saab
Betygsatt av: FörsäkraBilen.se
Betyg: 4.6/5

Bra att känna till

Även If Skadeförsäkring har en liknande, märkesspecifik försäkring, om Folksams Saab försäkring inte faller dig i smaken. Även denna märkesspecifika försäkring kan vara ett bra alternativ när du vill försäkra Saab.