Meny Stäng

Försäkra BMW

BMW försäkra online

Om du har en BMW vill du förstås försäkra den på bästa möjliga sätt. Då bör du känna till att det faktiskt finns en officiell, auktoriserad BMW bilförsäkring, som BMW själva tagit fram tillsammans med If Skadeförsäkring. Denna försäkring är ett riktigt bra alternativ för alla BMW ägare som är på jakt efter en ny bilförsäkring. I denna artikel kommer vi att berätta varför.

Fördelar med den officiella BMW bilförsäkringen

Alla BMW bilar bygger på avancerad teknik, vilket innebär att det inte är en god ide att lämna in bilen till vilken verkstad som helst. Istället bör en BMW alltid lämnas in till verkstäder där mekanikerna är specialiserade på just BMW och använder sig av rätt reservdelar och så vidare.

Även i övrigt är BMWs originalbilförsäkring en bilförsäkring med bra omfattning och villkor, så jämför du den med andra bilförsäkringar, är det möjligt att du även av denna anledning kommer att välja BMWs bilförsäkring.

Du kan även försäkra din BMW här:

Försäkra bilen

ICA bilförsäkring

ICA-bonus på kostnaden

 • Topprankad i test

 • Fast pris i 5 år

 • ICA-bonus på försäkringen

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Bärgningshjälp 24/7

Hedvig

Helt utan bindningstid

 • Utan bindningstid

 • Vägassistans 24/7

 • Personlig service i appen

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Anpassat skydd

Gofido

Konkurrenskraftigt pris

 • Helt digitalt

 • Utan bindningstid

 • Anpassa ditt skydd

 • Hel, halv & trafikförsäkring


Man kan även välja mellan tre olika omfattningar på sin BMW bilförsäkring, precis som alltid annars; trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Du har alltså inte färre valmöjligheter på något vis med anledning av att du väljer originalförsäkringen, om du nu trodde det.

Du får även tillgång till en skadejour dygnet runt, samt en del andra fördelar, om du har denna försäkring.

Annat som kan vara bra att veta om du överväger att teckna denna försäkring

Du hittar försäkringens fullständiga villkor via BMWs hemsida, så om du vill läsa mer om försäkringen, rekommenderar vi att du går in där. Tecknar du försäkringen direkt via hemsidan, kan du dessutom få en internetrabatt på försäkringspremien, så även detta är att rekommendera.

If Skadeförsäkring är Nordens ledande skadeförsäkringsbolag, de har över 3.6 miljoner kunder, så du är verkligen i goda händer om du tecknar en försäkring via dem. Har du andra försäkringar hos If Skadeförsäkring, är du även berättigad till en mängdrabatt för detta.

BMW

Om BMW

 • BMW är ett tyskt bilmärke som är känt för sin innovativa design och prestanda. Sedan 1918 har BMW-bilar haft ett rykte om att vara en av de främsta tillverkarna av lyxiga och sportiga bilar. De har ett brett utbud av bilar som passar alla olika behov, från små stadsbilar till stora lastbilar.
 • BMW-bilar är kända för sin stil och prestanda. De har ett stort sortiment av bilar som inkluderar 2-serien, 3-serien, 4-serien, 5-serien, 6-serien, 7-serien, 8-serien, X-serien, Z4-serien, M-serien och I-serien. Alla dessa modeller erbjuder olika prestanda, stil och funktioner beroende på vad du letar efter.
 • De flesta BMW-bilar är utrustade med modern teknik för att förbättra körkomforten. De har funktioner som automatisk växel, lane assist, bromsassist, parkeringsassist, backkamera, adaptive farthållare och adaptiv fartkontroll. För att förbättra bränsleeffektiviteten har många BMW-bilar också hybrid- och elmotorer som hjälper till att minska utsläppen.
 • BMW tillverkar också ett stort utbud av SUV:ar. De har modeller som X1, X2, X3, X4, X5, X6 och X7. Alla dessa modeller är utrustade med modern teknik för att förbättra prestanda, bränsleeffektivitet och komfort.
 • BMW är också känt för sina sportiga bilar och har en rad M-bilar som M2, M3, M4, M5, M6 och M8. Alla dessa bilar är utrustade med höghastighetsprestanda och modern teknik för att ge en exceptionell körupplevelse.
 • Om du letar efter en lyxig bil med modern teknik och hög prestanda, är BMW ett bra val. Det stora utbudet av bilar ger något för alla, från små stadsbilar till lyxiga SUV:ar och sportiga M-bilar. BMW-bilar är kända för deras höga kvalitet och tillförlitlighet vilket gör dem till en bra investering.

Vad kostar det att försäkra en BMW?

Priset för att försäkra en BMW varierar beroende på flera faktorer, inklusive modell, ålder, förarens ålder och körhistorik, samt försäkringsbolaget. Precis som med andra premiumbilar kan BMW-modeller ha högre marknadsvärde och dyrare reparationer, vilket kan påverka försäkringskostnaderna.

För att få en exakt uppskattning av försäkringskostnaderna för en specifik BMW, rekommenderar jag att du kontaktar olika försäkringsbolag och begär offerter baserade på dina personliga omständigheter och bilens detaljer.

Är BMW service dyr?

Kostnaden för service på en BMW kan vara något högre jämfört med servicekostnaderna för mer vanliga bilar, på grund av att BMW är en premiumtillverkare och deras bilar har specifika förebyggande underhållsbehov och tekniska specifikationer.

Det är viktigt att förstå att det inte bara är kostnaden för service och arbetskostnader som kan vara högre, utan även kostnaden för reservdelar och eventuell eftermontering av originaldelar.

Det bästa sättet att få en tydlig bild av servicekostnaderna för en specifik BMW-modell är att kontakta en auktoriserad BMW-verkstad eller flera oberoende verkstäder för att jämföra priser och få en offert för det aktuella servicearbetet.

Hur ofta ska man serva en BMW?

Frekvensen för service på en BMW varierar beroende på flera faktorer, inklusive modell, ålder och körning. BMW rekommenderar vanligtvis att man följer deras underhållsschema och servar bilen enligt deras rekommendationer.

Generellt sett kan en BMW behöva service en gång om året eller efter att man har kört ett visst antal miles/kilometer, vilket vanligtvis anges i bilens servicehandbok. Det är viktigt att använda rätt olja och originaldelar vid servicen för att upprätthålla bilens prestanda och garanti.

Vid tvivel är det alltid bäst att konsultera bilens servicehandbok eller kontakta en auktoriserad BMW-verkstad för att få specifika råd om serviceintervaller för din BMW-modell.

Är det kamkedja på BMW?

BMW använder både kamkedjor och kamremmar i sina olika modeller, beroende på motortyp och specifikationer.

Generellt sett använder BMW kamkedjor i många av sina modeller, speciellt de med mer kraftfulla motorer och högre prestanda. Kamkedjor anses vara mer långvariga och underhållsfria än kamremmar.

Det är dock viktigt att notera att inte alla BMW-modeller har kamkedjor, och vissa mindre motorer kan använda kamremmar istället. Det är bäst att kontrollera din specifika BMW-modell och dess motor för att försäkra dig om vilken typ av drivrem som används.