Meny Stäng

Försäkra Opel

Opel

Om du har en Opel, bör du se till att försäkra den på bästa sätt. Föga överraskande är ett bra alternativ för att göra detta den officiella Opel märkesförsäkring som Opel själva varit med om att ta fram, tillsammans med If Skadeförsäkring, ett av de största och mest kända försäkringsbolagen i Sverige, som även är försäkringsgivare för försäkringen.

Varför är då den officella Opel märkesförsäkringen så bra?

Har du den officiella Opel märkesförsäkringen kommer inga andra än erfarna, auktoriserade mekaniker på märkesverkstäder för Opel att utföra olika reparationer på din bil. Dessutom kommer endast äkta Opel originaldelar att användas när detta görs. Detta gör att din Opels andrahandsvärde bevaras i större grad än annars.

Försäkra din Opel hos försäkringsbolag online:

Försäkra bilen

ICA bilförsäkring

Bra skydd, schysst pris

 • Topprankad i test

 • Fast pris i 5 år

 • ICA-bonus på försäkringen

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Bärgningshjälp 24/7

Hedvig

Helt utan bindningstid

 • Utan bindningstid

 • Vägassistans 24/7

 • Personlig service i appen

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Anpassat skydd

Gofido

Konkurrenskraftigt pris

 • Helt digitalt

 • Utan bindningstid

 • Anpassa ditt skydd

 • Hel, halv & trafikförsäkring


Dessutom är försäkringsvillkoren och ersättningsnivåerna på denna försäkring väldigt generösa, du får mer ut på försäkringen när det väl händer något, helt enkelt. Bland annat ersätts t.ex. däck, fabriksmonterad utrustning och annat utan någon övre max. gräns, vilket är ovanligt. Skulle det gå så illa att din Opel totalförstörs, har du även rätt till en helt ny Opel, eller 120 % av marknadsvärdet enligt försäkringen. Detta är väldigt förmånligt, men bara två exempel på hur denna Opel märkesförsäkring är mer förmånlig än många andra bilförsäkringar.

Viktigt att känna till är även att Opels egen bilförsäkring faktiskt är väldigt prisvärd. Jämför man denna försäkrings försäkringspremier med andra bnilförsäkringars, märker man nämligen snart att de är väldigt låga. Den som har ett Opelkort kan dessutom betala för försäkringen räntefritt och få bonus på den!

Anledningarna till att allt fler Opel ägare väljer att försäkra Opel med just denna försäkring är med andra ord väldigt många. Vi rekommenderar därför alla som ska försäkra Opel att ta en titt på denna märkesförsäkring, för att se om den inte kan passa de egna behoven. I väldigt många fall kommer man nämligen fram till att så är fallet.

Försäkra din Opel bil

Hur hittar man mer information om försäkringen och ser vad den kommer att kosta just mig?

Opel har tillsammans med If Skadeförsäkring, som alltså är försäkringsgivaren i detta fall, tagit fram en egen hemsida för denna försäkring. Där hittar du all information du behöver för att jämföra Opels officiella märkesförsäkring med andra bilförsäkringar grundligt. Du kan även beräkna den premie du skulle få betala för försäkringen på denna hemsida, läsa villkoren samt ansöka om försäkringen på hemsidan om du vill det. Att gå in där är därför en bra början för alla som vill försöka avgöra om den officiella märkesförsäkringen för Opel är något för dem eller inte!

Hur mycket kostar det att försäkra min Opel?

Priset för att försäkra en Opel kan variera beroende på flera faktorer, inklusive modell, ålder på bilen, förarens ålder och körhistorik, samt försäkringsbolaget. Det är också viktigt att notera att priset kan variera beroende på vilken typ av försäkring du väljer.

För att få en exakt uppskattning av försäkringskostnaden för din specifika Opel, rekommenderar jag att du kontaktar olika försäkringsbolag och begär offerter baserade på dina personliga omständigheter och bilens detaljer. Genom att jämföra priser och villkor kan du hitta den bästa och mest prisvärda försäkringslösningen för din Opel.

Vilka modeller av Opel finns det?

Opel erbjuder ett brett utbud av bilmodeller som passar olika behov och preferenser. Här är några populära Opel-modeller som finns i det nuvarande sortimentet:

 • Opel Corsa
 • Opel Astra
 • Opel Insignia
 • Opel Crossland X
 • Opel Grandland X

Detta är bara några exempel på Opel-modeller och sortimentet kan variera över tid. För att få den senaste informationen om tillgängliga modeller och deras specifikationer, rekommenderar jag att du besöker Opels officiella hemsida eller kontaktar din närmaste Opel-återförsäljare.

Hur vet jag om min Opel har vagnskadegaranti?

Det är vanligt att nya bilar, inklusive Opel, kommer med en vagnskadegaranti. En vagnskadegaranti täcker eventuella material- eller tillverkningsfel som kan uppstå på karossens plåtdelar.

För att ta reda på om din Opel har vagnskadegaranti och vad garantin täcker, rekommenderar jag att du kontrollerar med Opel-återförsäljaren eller tittar i din bils dokumentation. Normalt sett kommer garantin att specificeras i bilens servicebok eller i separat garantidokumentation.

Om du inte har tillgång till bilens dokumentation kan du också kontakta Opels kundtjänst eller besöka deras officiella hemsida för att få den korrekta informationen om vagnskadegarantin för din specifika Opel-modell.