Meny Stäng

Försäkra Volvo

Om du har en Volvo, har du på ett sätt tur, då det finns massvis av olika alternativ att välja mellan för dig, många av dem riktigt väl lämpade för just din bil dessutom, då det finns flera märkesspecifika bilförsäkringar för just Volvo på den svenska försäkringsmarknaden idag. Å andra sidan kan även de många olika alternativen som du har att välja emellan göra valet svårare för dig. För att hjälpa dig göra det bästa valet när det gäller att försäkra Volvo bilar, har vi här sammanställt lite information om Volvo försäkringar som vi hoppas ska kunna guida dig lite åtminstone.

Många olika alternativ

För vissa bilmärken finns det endast en märkesspecifik bilförsäkring man kan teckna. Märkesspecifika bilförsäkringar är ju den senaste trenden på försäkringsmarknaden, eftersom dessa försäkringar ofta är bättre på olika sätt än vad märkesoberoende bilförsäkringar är. För Volvo finns det dock flera märkesspecifika bilförsäkringar som man kan välja emellan. Bland annat kan du välja Volvia, ett bolag som specialiserat sig på att försäkra just Volvo bilar sedan år 1959 eller en märkesspecifik försäkring via Folksam. Även en del andra försäkringsbolag har speciallösningar för just Volvo bilar.

Försäkra din Volvo här:

Moderna
Moderna Försäkringar bilförsäkring
 • Moderna Försäkringar
  • Trafikförsäkring 2000 kr.
  • Halvförsäkring 1500 kr.
  • Helförsäkring från 3500 kr.
 • Prisvärd bilförsäkring för dina behov.
ICA
Moderna Försäkringar bilförsäkring
 • ICA Försäkringar
  • Utan extra kostnad: Trafikolycksfall och Krishjälp efter trafikolycka som är helt utan självrisk.
  • Bonus: Hela försäkringskostnaden som ICA-bonus för dig med ICAs kort.
 • Bra och trygg bilförsäkring.
PayDrive
Paydrive bilförsäkring
 • PayDrive
 • Med Paydrive går priset ner till minimum när bilen står parkerad. När du är ute och kör påverkar du premien genom din körstil. Om du inte alltid kör för fort behåller du ditt låga instegspris.
 • Bilförsäkring baserad på mil och körstil.

Vad innebär en särskild Volvoförsäkring?

För det första har du då rätt att alltid få lämna in din bil på en auktoriserad Volvoverkstad om det skulle hända något, t.ex. om du råkar ut för en olycka eller liknande. Detta är så klart en stor fördel.Men du kan även räkna med att din bil endast kommer att repareras med Volvo originaldelar så långt det bara går. Vilket förstås gör att din Volvo på ett bättre sätt bibehåller sitt värde. Och förmodligen även håller sig i gott skick längre.

Även andra fördelar kan finnas med att välja en Volvo specifik bilförsäkring, men detta beror alltså på vilken försäkring du väljer.

Recension:

Försäkra Volvo
Betygsatt av: FörsäkraBilen.se
Betyg: 4.6/5

Hur väljer man då det bästa alternativet när man ska försäkra Volvo?

I vårt tycke är det bästa alternativet att titta på flera av alternativen i detalj. Det är nämligen endast på så vis som du kan avgöra vad som passar just dig bäst, baserat på dina olika preferenser. Det är ju nämligen inte bara priset man ska titta på när man väljer en försäkring, utan även försäkringens omfattning, villkor och så vidare. Så lär dig så mycket du bara kan om de olika Volvo försäkringar som finns att välja mellan, så blir valet betydligt lättare för dig!